
Här kommer ett middagsförslag som är både mättande och väldigt gott. Vill man köra grytan lite starkare passar det utmärkt att ha i lite chilipulver också.
Biffstroganoff på LCHF-vis
Ingredienser:
- 1 st gullök
- 2 st vitlöksklyftor
- 800 gram nötkött, exempelvis högrev.
- 4 matskedar smör
- 1,5 tesked paprikapulver
- 2 matskedar ketchup (sötad med stevia)
- 1 tesked dijonsenap
- 1 matsked kalvfond
- 2,5 deciliter vatten
- 1 stycken köttbuljongtärning
- Några champinjoner
- 4 deciliter creme fraiche
- 2 deciliter vispgrädde
Gör så här:
- Skala och skiva lök och vitlök. Skär köttet i strimlor. Stek lök och vitlök i en stekpanna med smör.
- Lägg löken åt sidan och bryn sedan köttet. Krydda köttet med önskad mängd salt och peppar.
- Lägg därefter lökblandningen och köttet i en gryta och blanda ner paprikapulver, senap, tomatketchup (sötad med stevia) och kalvfond.
- Observera att dijonsenap, tomatketchup och kalvfond har 8,5 kolhydrater per 100 gram. Tillsätt vatten och en buljongtärning och låt allt stå och puttra i ca 1 1/2 timme.
- Blanda sedan ner skivade champinjoner, grädde och crème fraiche i grytan och låt puttra i ca 10 minuter till.
- Nu är grytan färdig att avnjutas tillsammans med en sallad eller varför inte tillsammans med blomkålsmos eller blomkålsris.
Hoppas ni tycker det är lika gott som vi tycker att den här LCHF-middagen är!