Recept, tips och min vardag med LCHF

Middagstips, biffstroganoff!

Middagstips, biffstroganoff!

Här kommer ett middagsförslag som är både mättande och väldigt gott. Vill man köra grytan lite starkare passar det utmärkt att ha i lite chilipulver också.

Biffstroganoff på LCHF-vis

Ingredienser:

  • 1 st gullök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 800 gram nötkött, exempelvis högrev.
  • 4 matskedar smör
  • 1,5 tesked paprikapulver
  • 2 matskedar ketchup (sötad med stevia)
  • 1 tesked dijonsenap
  • 1 matsked kalvfond
  • 2,5 deciliter vatten
  • 1 stycken köttbuljongtärning
  • Några champinjoner
  • 4 deciliter creme fraiche
  • 2 deciliter vispgrädde

Gör så här:

  1. Skala och skiva lök och vitlök. Skär köttet i strimlor. Stek lök och vitlök i en stekpanna med smör.
  2. Lägg löken åt sidan och bryn sedan köttet. Krydda köttet med önskad mängd salt och peppar.
  3. Lägg därefter lökblandningen och köttet i en gryta och blanda ner paprikapulver, senap, tomatketchup (sötad med stevia) och kalvfond.
  4. Observera att dijonsenap, tomatketchup och kalvfond har 8,5 kolhydrater per 100 gram. Tillsätt vatten och en buljongtärning och låt allt stå och puttra i ca 1 1/2 timme.
  5. Blanda sedan ner skivade champinjoner, grädde och crème fraiche i grytan och låt puttra i ca 10 minuter till.
  6. Nu är grytan färdig att avnjutas tillsammans med en sallad eller varför inte tillsammans med blomkålsmos eller blomkålsris.

Hoppas ni tycker det är lika gott som vi tycker att den här LCHF-middagen är!